R E I S (P) R E V I E W . N L , een objectieve kijk op reizen
Medisch / reizen en ziekte

Binnenkort alle informatie over reizen met een handicap, chronische ziekte. Er zijn diverse mogelijkheden welke het reizen mogelijk en aangenamer maken.

Vaccinaties en inentingen
Beschermd op vakantie gaan is belangrijk om uw reis niet te laten eindigen in het ziekenhuis. Daarom kunt u op de volgende pagina de voor u belangrijke adviezen met betrekking tot vaccinaties vinden.
-> Vaccinaties en inentingen

Het Europees Medisch Paspoort (EMP)
Verkrijgbaar bij apotheek of huisarts. Dit document beschrijft de medische status van de houder met betrekking tot ziekte, aandoeningen en eventuele medicatie. Het paspoort is geïntroduceerd om behandeling van in het buitenland vertoevende patiënten te vereenvoudigen.
Het medisch paspoort is opgesteld in elf Europese talen, waaronder het Nederlands, Engels, Frans, Spaans en Grieks. Hierdoor is het paspoort leesbaar voor artsen uit vrijwel alle landen. Al deze artsen hebben informatie over de gesteldheid, medische informatie (o.a. verleden) van de paspoorthouder. Dit maakt het makkelijker voor artsen om bijvoorbeeld medicijnen uit te kiezen of toe te dienen.
Het medisch paspoort wordt ook gebruikt om douanebeambtes informatie te geven over medicijnen die de houder bij zich draagt. Zo wordt voorkomen dat medicatie aangezien wordt voor drugs.

Links:
Stichting Gehandicaptenreizen
Specialiteit: begeleide groepsreizen voor gehandicapten.
website: Stichting Gehandicaptenreizen